X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Alegerile parlamentare din februarie vor fi monitorizate de o misiune internațională

24 dec. 2018,, 12:50   Politică
2241 0

Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor (IEOM), lansată de Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), va monitoriza alegerile din 24 februarie 2019.

Alegerile vor fi monitorizate „în vederea contribuirii la integritatea și transparența alegerilor parlamentare ce urmează să se desfășoare în Republica Moldova”, au comuncat reprezentanții misiunii.

Misiunea va evalua și raporta principalele constatări privind conduita organelor de gestionare a alegerilor și a media, campaniei electorale, echității de gen, respectării drepturilor de a alege și de a fi ales, de vot și a procesului de numărare a voturilor. Totodată, misiunea va analiza modalitățile de soluționare a contestațiilor electorale. Evaluarea se va baza pe standardele internaționale de alegeri democratice și pe prevederile legislației Republicii Moldova.

De asemenea, ENEMO IEOM va prezenta publicului rapoarte interimare și preliminare privind principalele constatări ale observațiilor electorale.

ENEMO IEOM este susținută financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Suediei, Fundația de Dotare Națională (NEF) a Congresului Statelor Unite ale Americii prin intermediul Institutului Democratic Național și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Aceasta este cea de-a 25-a misiune de observare a alegerilor de ENEMO și cea de-a doua misiune ENEMO în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?