X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

LIVE UPDATE: Protest în Piața Marii Adunări Naționale

6 dec. 2020,, 13:23   Politică
12947 28

UPDATE 13:23

Acțiunea de protest din fața Guvernului a luat sfîrșit. Chiar dacă organizatorii anunțau că la manifestație au participat în ju de 50 de mii de persoane, imaginile video surprinse cu drona arată că cel mult 4 mii de oameni au participat la miting.

13:21 - Protestatarii din fața PMAN au adoptat în unanimitate p rezoluție prin care cer demisia urgentă a guvernului condus de Ion Chicu, dar și declanșarea alegerilor aniticipate.

13:07 -De la tribuna amplasată în fața Guvernului, organizatorii protestului anunță că la manifestație participă aproape 50 de mii de persoane, lucru neconfirmat încă de poliție.

12:58 - Fermierii au ajuns la intrarea în Chișinău, și-au lăsat tractoarele acolo și s-au alăturat protestatarilor din PMAN.

Agicultorii au venit din raioanele Hîncești, Căușeni, Ștefan Vodă și Ungheni. La ieșirea din orașul Căușeni, agricultorii au fost opriți și verificați de polițiști.


12:06 - Interpretul moldovean Pasha Parfeni s-a alăturat protestului din PMAN și le cîntă manifestanților.

11:53 - În fața mulțimii a apărut președintele ales, Maia Sandu, care cere alegeri anticipate și demisia actualului guvern.

11:48 - Circa 2500 de persoane participă în aceste momente în cadrul protestului organizat de președinte ales, Maia Sandu. Manifestanții cer ca Parlamentul să dea terenul fostului stadion republican Statelor Unite pentru construcția sediului unei noi Ambasade.

La fel, ei cer alegeri parlamentare anticipate. Conform normelor anti-epidimiologice, orice acțiune cu participarea a mai mult de 50 de persoane este intersiză. Ieri a fost înregistrată o nouă cifră record de cazuri noi de COVID-19, 1728, dar și 19 noi decese. Participanții la miting nu respectă distanța necesară. Unii nu poartă nici mască.

11:40 - Cu un discurs înflăcărat, în fața mulțimii a apărut și vice președintele Parlamentului, Așexandru Slusari, care a venit cu o serie de acuzații în adresa actualei guvernări.

„Țara are nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Slusari.

Totodată, acesta insistă ca Maia Sandu să fie învestită pe 10 decembrie, și nu pe 24, așa cum este firesc să fie, zi în care expiră mandatul președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

11:36 - În fața mulțimii și-a făcut apariția deputatul și membrus PAS Igor Grosu, care a mulțumit oamenilor adunați la manifestație, dar și diasporei pentru votula cordat în favoarea Maiei Sandu în cadrul scrutinului prezidențial din acest an.

11:22 - Oamenii continuă să se adune în număr mare la protestul din PMAN. Între timp, poliția a blocat accesul vehiculelor, iar transportul public a fost redirecționat pe străzile adiacente.

11:04 - Protestul din fața PMAN a început deja. Mii de oameni participă la manifestație și scandează lozinci ca „Jos mafia”, „Hoții, la pușcărie”, „Maia Sandu - președinte”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав