X 

Protestatarii lui Șor din Edineț s-au ales cu procese verbale

28 mar. 17:34   Politică
3671 1

Protestatarii lui Șor care au luat-o razna la Edineț, blocînd intrarea în oraș și lovind cu pumnii în mașini, au ajuns pe mîna poliției.

Inspectoratul de Poliție Edineț informează că a înregistrat și documentat acțiunile ilegale admise în cadrul protestului și blocării traseului M 5 din 13 martie, curent. Persoanele care au încălcat legea urmează a fi sacționate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, scrie Noi.md cu referire la nordnews.md.

„A fost intentată o cauză penală în temeiul articolului 287, huliganism, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale (27.500-52.500) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Totodată, au fost întocmite 20 de procese-verbale cu privire la contravenții, în privința persoanelor participante la întrunire care ar fi încălcat ordinea publică. Dintre aceștea, ar fi blocat intenţionat arterele de circulație. În acest caz riscă să fie sancţionați cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale (3000-4500) cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

De asemenea, au fost întocmite procese-verbale pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept. În aceste cazuri se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale (2000-3000), cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 70 de ore sau cu arest contravențional de la 3 la 5 zile”, au anunțat oamenii legii.


Amintim că, la 13 martie curent, protestatarii lui Șor au blocat traseul și au lovit cu pumnii în mașinile șoferilor care vroiau să intre în oraș. Aceștia au declarat că astfel își manifestă nemulțumirea față de Maia Sandu și Guvern. La fața locului a intervenit poliția, iar la scurt timp, și președintele OT Edineț a Partidului „ȘOR”, care le-a dat oamenilor indicația să plece.

6
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?