X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd președintele României va aduce Tratatul de demarcare a hotarului cu Moldova

30 dec. 2020,, 12:05   Politică
44269 13

Vizita în Moldova a președintelui României, Klaus Iohannis, care sosit într-o vizită în țara noastră la invitația șefului statului, Maia Sandu, nu a adus nimic concret țării noastre, inclusiv, nu a răspuns la întrebarea cînd țările, vor semna în sfîrșit acordul privind demarcarea hotarului pe care țara vecină trebuia demult să-l semneze și, probabil, scopul acestei vizite a fost de a sprijini linia politică a Maiei Sandu.

Despre acest lucru a declarat într-un comentariu pentru Enews diplomatul, profesorul Victor Borșevici, transmite Noi.md.

"Din punctul de vedere al diplomației, cu toți vecinii trebuie să menținem relații bune și să ne respectăm reciproc. M-am gîndit că poate președintele României a adus în sfîrșit Tratatul mult așteptat de demarcare a frontierelor? Dar nu a fost să fie. Nu trebuie să vorbim despre succesele diplomației moldovenești. Cel mai probabil, scopul vizitei oficiale a lui Iohannis a fost susținerea liniei politice a Maiei Sandu", a menționat el.

"În ceea ce privește promisiunile aduse, noi deja mai mult de 10 ani așteptăm împlinirea lor. Pe de altă parte, ajutorul în lupta împotriva covid este foarte relevant și merită recunoștință. Iar în ceea ce privește frontierele, România a fost acceptată în UE, încălcînd propriile cerințe privind problemele de frontieră. Ar fi bine ca domnii de la Bruxelles să revină la principiile și valorile lor. Spre deosebire de vizita lui Biden în calitate de vicepreședinte, Iohannis nu a adus cu el lunetiști și nu ne-a vorbit despre "povestea de succes". Mulțumim și pentru asta!", a subliniat Victor Borșevici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?