Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Judecătoria Chișinău sare în apărarea judecătoarei Berdilo

27 iun. 2018,, 14:08   Politică
4130 4

După ce și Curtea Supremă de Justiție a invalidat alegerile locale din capitală, Judecătoria Chișinău a venit cu un mesaj în care își exprimă „regretul profund” referitor la mesajele denigratoare lansate în spațiul public la adresa justiției și a judecătorilor, relatează Noi.md.

„Judecătoria Chișinău, sediul Centru, statuează atitudinea fermă a magistraților împotriva linșajului mediatic și atacului la persoană a judecătorilor, împotriva tentativelor de influențare a judecătorilor de natură politică, mediatică și de orice altă natură, împotriva îndemnurilor în masă cu privire la subminarea și desconsiderarea autorității judecătorești”, se arată în comunicatul Judecătoriei.

Judecătoria sare în apărarea judecătoarei Rodica Berdilo, care a emis decizia de invalidare a alegerilor locale noi. În comunicat ei au amintit de cazul Austriei, cînd, în iulie 2016, s-a anulat turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit judecătorilor, la adoptarea unor hotărîri judecătorești se ține cont în primul rînd de prevederile legii, „care poate fi imperfectă, incompletă, dar care trebuie aplicată anume pentru a nu pune în pericol democrația. Or, ignorarea unor prevederi legale imperative reprezintă o samavolnicie, o acționare după bunul-plac, nesocotind și încălcînd voința și drepturile altora, o sfidare a principiilor statului de drept”.

„Tot colectivul de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, dezaprobă și consideră imorale acțiunile de atac la persoană și ampla campanie de denigrare a judecătoarei Judecătoriei Chișinău Rodica Berdilo în spațiul public, presă și internet”, se mai arată în comunicatul Judecătoriei Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?