X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Candu, despre vizita în SUA: Sînt bucuros că am fost auziți

28 iun. 2018,, 14:40   Politică
2412 4

Vizita întreprinsă în SUA este un istorică, a declarat spicherul Andrian Candu la un eveniment organizat de Consiliul american pentru politică externă, în Congresul SUA, notează Noi.md.

El și-a explicat poziția prin faptul că, în premieră, vizita în SUA este întreprinsă alături de oficiali ai Georgiei și Ucrainei și are drept obiectiv abordarea riscurilor care amenință cele trei țări. „Această vizită vine în susținerea proiectului de cooperare regională, lansat la Chișinău împreună cu Georgia și Ucraina, în fața provocărilor și riscurilor cu care ne confruntăm, inclusiv legat de securitate în raport cu Federația Rusă. Sînt bucuros că am fost auziți”, a spus Candu.

Democratul s-a arătat mulțumit de rezultatele discuțiilor purtate cu oficiali americani.

„Astăzi, aici, am simțit ca niciodată suportul SUA. Sîntem încurajați să continuăm cooperarea pe care am început-o la Chișinău între Moldova, Georgia și Ucraina. Ne va fi mai ușor împărtășind experiența să devenim într-o zi membri ai Uniunii Europene”, a spus președintele Parlamentului.

Cei trei președinți de parlament din Moldova, Georgia și Ucraina, susținuți de speakerul din Lituania și vicepreședintele Parlamentului Poloniei, discută la Washington despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor ruse în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele implementate și parcursul european al celor trei state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?