X 
Arşiţa stiri: 223
Jocurile Olimpice stiri: 292
Transnistria stiri: 1420

Cancelarul Germaniei și președinții țărilor baltice vor vizita Republica Moldova în luna august

15 aug. 09:03   Politică
6 ore in urma 2062 0

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova pe 21 august, la invitația Președintei Maia Sandu.

Această vizită subliniază relațiile bilaterale puternice dintre cele două țări, Germania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare și aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani.

De asemenea, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenței, Republica Moldova va fi vizitată de președinții celor trei țări baltice: Alar Karis, Președintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs, Președintele Letoniei; și Gitanas Nausėda, Președintele Lituaniei. Prezența acestor lideri la Chișinău este o dovadă a sprijinului constant și solid pe care țările baltice îl acordă Republicii Moldova în parcursul nostru european. Statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, reprezintă un model de succes în ceea ce privește creșterea nivelului de trai prin aderarea la UE. Bunăoară, în acești douăzeci de ani, salariile reale s-au triplat, iar nivelul de sărăcie s-a redus de două ori.

4
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав