X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Igor Dodon, reacție dură la criticile în adresa sa

21 oct. 2018,, 09:45   Politică
4090 4

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reamintit că președinția și parlamentul au suferit ca urmare a tentativei de lovitură de stat în aprilie 2009.

În același timp, Alinața a cheltuit un miliard de lei din bugetul de stat pentru repararea clădirii parlamentului, în timp ce pentru repararea președinției nu s-a cheltuit nici un bănuț. În timpul unei emisiuni la postul NTV-Moldova, șeful statului a menționat că atunci, cu un miliard de lei ar fi fost posibilă construcția mai multor grădinițe, școli, drumuri.

- Aproximativ 1 miliard de lei au fost investiți în repararea parlamentului. Nu am văzut o reacție mare în rîndul celor care mă critică astăzi despre motivul pentru care numai parlamentul a fost reparat și de ce a fost făcut cu banii de stat. Alianța a făcut reparații în parlament pentru sine și tot ceea ce privește simbolurile statalității nu le-a interesat - a spus Igor Dodon.

Șeful statului a subliniat, de asemenea, că reparația în clădirea președinției nu a fost făcută pentru el și administrația sa, ci ca simbol al statalității Moldovei. El va rămîne în contul țării, indiferent de cine va conduce.

Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de partenerii turci, care și-au asumat toate cheltuielile pentru renovarea președinției, și a menționat că acum este una dintre cele mai frumoase clădiri din Chișinău. Potrivit președintelui, există aproximativ 80 de birouri, care aparțin personalului administrației prezidențiale. Deja aproape totul este pregătit pentru muncă, rămîne doar să fie adusă toată mobila. Mutarea, potrivit calculelor sale, ar trebui să aibă loc la începutul lunii decembrie.


Igor Dodon a mai spus că identificarea și pedepsirea celor responsabili de distrugerea și arderea clădirilor parlamentului și a președinției pentru el este o chestiune de principiu, la fel ca furtul miliardului. La această întrebare șeful statului intenționează să revină după alegerile parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?