Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Veste bună pentru oamenii de afaceri din Moldova și Franța. Ce acord a fost semnat la Chișinău

15 iun. 2022,, 21:52   Politică
2714 0

O veste bună pentru oamenii de afaceri din Moldova și Franța! Ministrul de Externe, Nicu Popescu, anunță că a semnat împreună cu șefa diplomației franceze Catherine Colonna, Convenția pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

Potrivit lui Popescu, autoritățile își propun să fortifice și dezvolte relațiile economice dintre Moldova și Franța, iar acest document va contribui la eliminarea dublei impuneri atît pentru cetățeni cît și companii, dinamizînd atragerea investițiilor străine.

La modul concret, Convenția va crea un sistem fiscal care să asigure coordonarea acțiunilor între țările noastre, distribuirea drepturilor impunerii fiscale, precum și neadmiterea discriminării fiscale sub orice formă, fapt care va asigura condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor bilaterale.

"Avem o agendă dinamică pe plan bilateral, pe care dorim să o valorificăm pe deplin, iar diplomația economică rămîne a fi o prioritate centrală a acestei cooperări privilegiate moldo-franceze", a precizat șeful MAEIE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?