Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Șeful MAEIE, despre eventuale provocări în contextul Summitului CPE

30 mai. 2023,, 13:34   Politică
2865 1

Securitatea Republicii Moldova în contextul organizării Summitului Comunității Europene, care se va desfășura la 1 iunie, este asigurată cap-coadă.

Declarația a fost făcut marți, 30 mai, de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Acesta a menționat că țara noastră nu este singură nici în plan strategic, nici în procesul de organizare a acestui Summit.

„În această țară sîntem cu toții uniți în dorința noastră de a asigura pacea, calmul și primirea cu demnitate și mîndri a unor oaspeți și a unor prieteni. Sunt absolut sigur că nicio persoană responsabilă, niciunul din concetățenii noștri, care cu toții ne dorim binele acestei țări, nu va fi implicat în tentative de discreditare a acestui Summit, notează tv8.

Securitatea țării noastre în contextul acestor zile este asigurată cap-coadă. Cît despre Federația Rusă știm bine că timp de peste 30 de ani politicile Moscovei față de R. Moldova sînt ostile. Nu știu ce se va întîmpla în următoarele zile, dar vă pot asigura că securitatea noastră este asigurată cap-coadă. Moldova nu este singură nici în plan strategic, nici în procesul nemijlocit de organizare a acestui Summit”, a declarat Popescu.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.


Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.

3
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?