X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Centrul geopolitic se îndreaptă acum spre Asia, în frunte cu China. Opinie

26 mar. 2022,, 10:00   Politică
4322 0

Acum este vorba despre nașterea unei noi ordini mondiale, are loc schimbarea centrului geopolitic înspre Asia, în frunte cu China, și se cristalizează o alianță nerostită: China, India și Rusia, care încep să-și desfășoare propria politică externă.

Această opinie a fost exprimată de Stanislav Pavlovschi, expert în domeniul dreptului, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la postul de televiziune TVC-21, relatează Noi.md.

El a menționat că ordinea mondială anterioară se baza pe o lume unipolară, în care domina în mod clar Statele Unite ale Americii.

"Acum lumea unipolară se află sub amenințare. Dacă nu a fost încă distrusă, se află la etapa distrugerii. Acum este vorba despre schimbarea centrului geopolitic spre Asia, în frunte cu China. Adică este vorba despre deglobalizare în înțelegerea noastră, despre de-dolarizare și s-ar putea să ajungem la situația cînd vom avea yuanizare. Puțini oameni știu că China este a doua cea mai mare economie din lume. Statele Unite sînt pe primul loc. China este a doua economie, cu India pe locul trei, cu o populație de miliarde de oameni. Adică, se cristalizează o astfel de alianță: China, India și Rusia, care încep să-și continue propria politică externă. Ei încep s-o formeze, să-și dezvolte propria politică externă", a spus Stanislav Pavlovschi.

În opinia sa, China are anumite ispite, deoarece RPC are relații foarte bine stabilite cu Statele Unite.


"Ei au o cifră de afaceri comercială foarte mare, care ajunge la aproximativ un trilion de dolari pe an. Aceasta este o sumă mare de bani și, desigur, China se află într-o dilemă: să mențină acest aflux de mijloace financiare sau să-și asume rolul de lider, deoarece Rusia acum, așa cum înțeleg eu, nu pretinde la rolul de lider. La rolul de lider pretinde China. În același timp, China nu susține oficial Rusia în conflictul cu Ucraina și este încă greu de spus cum se vor comporta liderii chinezi în viitor", a spus expertul în drept.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?