X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Dodon, despre cum sînt „ademeniți” unii deputați de partidul Șor

15 mai. 2020,, 10:27   Politică
3265 5

La moment, guvernul Chicu este susținut de o majoritate solidă, constituită din 55 de deputați din Parlament. Este declarația șefului statului, Igor Dodon, și a fost făcută în contextul în care, în ultima perioadă cîțiva membri ai PSRM și PDM au fost „ademeniți” de ofertele lansate de partidul controversatului om de afaceri, Ilan Șor.

„Eu am informații că mai mulți deputați sînt abordați de colegii din partidul Șor și grupul lui Candu pentru a avea discuții, înțelegeri ș.a.m.d. Eu vreau să îi preîntimpin pe acei care vor să facă trafic de influență. Atunci cînd vă veți pomeni cu procurorul alături, să nu vă mirați. Și faptul că mergeți acuma masiv și propuneți 10 mii de dolari să treaca la Șor și 1000 - 2000 la consilieri, veți fi taxați dur pentur această abordare. Banii ăștia nu s-au luat din pod, pe bani furati din miliard încercati să faceți politică în RM”, declară Igor Dodon.

Președintele țării spune că este ferm convins de profesionalismul depitaților din fracțiunea PSRM, care au reușit să treacă peste mai multe provocări și să nu cadă pradă tentațiilor: „Din 2014 ne tot îngroapă politic și iată sîntem în 2020 și am trecut toate provocările și cred că vom trece peste tot și vom ieși învingători”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a vorbit și despre cele trei scenarii, care ar putea apărea curînd pe scena politică a R. Moldova.

„Sînt trei scenarii: ne menținem majoritatea, al doilea - pleacă deputații și se creează una între Candu, Sandu, Năstase, Șor. Și al treilea - alegeri parlamentarea anticipate. Eu vreau să văd cum voi o să faceți voi colaliție cu Șor și Candu. Ar fi bine înainte de următoarele alegeri parlmentare să votăm o lege ce ține de trecerea unui deputat dintr-o fracțiune în alta. Să ne gîndim la penalități, măcar ceva impedimente să punem. Eu cred că noi putem să impunem niște restricții legale. Să ne gîndim împreună la un set de modificări legislative pentru cei care vor să facă politică”, a adăugat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?