X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Dodon, despre decizia Curții Supreme: Haos și rușine!

26 iun. 2018,, 09:30   Politică
4468 4

Decizia de ieri a judecății creează un precedent periculos și va avea consecințe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare, a declarat președintele Igor Dodon, citat de Noi.md.

Potrivit lui, tot ce se întîmplă acum este rezultatul celor nouă ani de guvernare proeuropeană.

„Bruxelles-ul, SUA, Bucureștiul au investit politic și financiar în aceste guverne, deseori închizînd ochii la toate fărădelegile din acești ani, fiindcă prioritară a fost geopolitica, nu calitatea guvernărilor și soarta cetățenilor. Haosul și rușinea pe care le vedem azi în Moldova este rezultatul guvernării de după 2009. Unioniștii de azi, cei de la putere și cei din opoziție, sînt creaturile politice ale guvernarilor “proeuropene” din acești ani. Ei toți împreună, și cei din majoritatea parlamentară și liderii protestelor din stradă, au creat sau au salutat crearea AIE-1, AIE-2, AIE-3, de fiecare dată alegînd “răul mai mic”. Acum culeg roadele ...”, a comentat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că forțele de stînga se pregătesc foarte serios de alegerile parlamentare. În opinia lui, sînt posibile două scenarii postelectorale.

„Primul scenariu, cel mai probabil, este preluarea majorității mandatelor de către socialiști, care, de unii singuri, vor crea Guvernul. Deocamdată, toate evenimentele, inclusiv discreditarea eurounioniștilor, duc spre acest scenariu, pozitiv pentru Moldova. Al doilea scenariu ca probabilitate este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, imediat după alegerile parlamentare ordinare. Chiar dacă Occidentul va face presiuni, ca de fiecare dată, pentru o nouă coaliție proeuropeană, cetățenii nu le vor permite liderilor PAS și PDA să facă alianță cu PDM și Plahotniuc”, a declarat Dodon.


În acest sens, Dodon nu exclude că alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în aceeași perioadă cu cele locale din 2019.

Totodată, șeful statului s-a arătat convins că alegerile locale de anul viitor vor fi cîștigate de candidatul PSRM.

„Cît privește Chișinăul, el rămîne acum în responsabilitatea consilierilor municipali și sînt sigur că Ion Ceban și echipa sa vor continua promovarea proiectelor sociale și se vor ocupa de rezolvarea celor mai stringente probleme ale orășenilor. El a fost nedreptățit prin decizia abuzivă a judecății, deoarece nu au existat contestații împotriva lui și, în cazul anulării votului lui Andrei Năstase, trebuia organizat în mod repetat al doilea tur al alegerilor din municipiul Chișinău, cu participarea lui Ion Ceban”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?