X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă, despre invalidarea alegerilor: Această decizie ne va costa scump!

26 iun. 2018,, 09:58   Politică
5396 5

"Această decizie ne va costa scump!" Astfel a comentat vicepremierul pe integrare europeană, liderul PPEM, Iurie Leancă, decizia CSJ, de a invalida alegerile locale anticipate din 3 iunie, relatează Noi.md.

Într-o emisiune televizată, preşedintele PPEM a menţionat că astfel de decizii pe care le-au luat instanţele de judecată nu fac altceva decît să creeze probleme şi mai mari.

"Sînt nişte decizii care vor crea mari probleme. Cel mai grav este că abia-abia reveneam la o fază de normalitate în raport cu partenerii occidentali, dar decizii de acest gen periclitează toată munca depusă, aruncîndu-ne cumva în urmă. Am sperat pînă în ultima clipă că instanța supremă va apăra democrația și votul oamenilor", a declarat Leancă.

Amintim că la 19 iunie, Judecătoria Chişinău a declarat nule alegerile locale de la Chişinău şi a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase. Drept motiv a fost că Andrei Năstase a făcut agitaţie electorală chiar în ziua alegerilor prin reţele de socializare.

Decizia judecătoriei de a declara nule alegerile din Chişinău a fost atacată la Curtea de Apel, care a menţinut hotărîrea primei instanţe.

Aseară, Curtea Supremă de Justiţie a menținut decizia Curții de Apel, care a invalidat rezultatele alegerilor locale noi pentru Primăria capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?