Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Deputați: "Marșul LGBT promovează valori străine"

16 iun. 2023,, 13:50   Politică
3710 2

Membrii Partidului "Renaștere" condamnă inițiativa de a organiza marșul comunității LGBT pe străzile capitalei.

În cadrul unui biefing, susținut la Parlament, deputatul Vasile Bolea a spus că asemenea acțiuni, precum acest marș, sînt un atentat la moralitatea societății, iar marșul LGBT promovează valorile străine pentru societatea moldovenească.

Reprezentanții partidului "Renaștere" au înregistrat un proiect de lege, prin care cer interzicerea propagandei LGBT în rîndurile minorilor, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

"Anume această Guvernare a făcut tot posibilul pentru a promova aceste valori, inclusiv prin ratificarea Convenției de la Istanbul și ulterioarele modificări în legislație prin care s-a abrogat norma juridică ce prevedea expres sancțiune penală pentru acțiuni perverse", a menționat deputatul.

Membra Biroului Partidului "Renaștere", Natalia Parasca, a accentuat că nu va permite, în calitate de mamă, impunerea unor valori străine copilului său. Adresîndu-se guvernării actuale, ea a solicitat ca această ideologie distrugătoare să nu fie impusă societății întregi.


Amintim că primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat recent că nu va da curs declarației depuse pentru organizarea Marșului LGBT în capitală, care ar urma să aibă loc în data de 18 iunie.

41
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?