X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Batrîncea, despre criza gazelor: „Nivelul negocierilor Moldovei pe această temă trebuie să fie cît mai ridicat”

13 iun. 2022,, 17:30   Politică
3667 0

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a discutat despre problemele actuale ale Republicii Moldova, fiind invitat al emisiunii „Problema principală cu Iulia Fedorova”. Politicianul a atins și unul dintre principalele subiecte pentru țara noastră astăzi – criza gazelor.

Batrîncea consideră că, pentru a rezolva problema gazelor, dialogurile din partea moldovenească sînt purtate neprofesionist, în urma cărora tariful este majorat periodic:

"Alte țări au astăzi gaze mai ieftine decît a noastră. Problemele energetice și economice sînt de obicei discutate pragmatic la diferite niveluri. Lumea nu este unipolară în ceea ce privește dialogul. Nu toate dialogurile sînt politice, există alte dialoguri, apolitice și, prin urmare, prețul acelui gaz este diferit pentru fiecare. Austria are un contract pe 30-40 de ani. Au un preț stabil, predictibilitate. Își permit să planifice industria, industria și economia și așa mai departe. Trebuie să învățăm în acest caz. Astăzi nu avem negociatori.

De ce, în acest caz, negocierile pe un subiect atît de sensibil, pe o chestiune atît de importantă precum energia, nu sînt purtat personal de doamna Sandu, care a promis prețuri mai mici?

Cu cît nivelul negocierilor este mai înalt, cu atît sînt mai multe șanse de a obține un preț adecvat. În acest caz, cînd vine vorba de securitatea energetică, nivelul negocierilor ar trebui să fie cît mai ridicat și cît mai profesionist și cuprinzător. Și acest lucru în niciun caz nu dă naștere la careva obligații în politica internă sau cea externă”.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?