X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Andrievschi a comentat rezultatele PAS la alegeri: "Paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin"

21 noi. 2023,, 08:44   Politică
4496 4

Rezultatele obținute de partidul de guvernămînt "Acțiune și Solidaritate" (PAS) la ultimele alegeri locale pot fi considerate un succes, însă, în comparație cu alegerile parlamentare precedente, se înregistrează o scădere semnificativă.

Despre acest lucru a declarat analistul politic Vitalie Andrievschi, comentînd rezultatele preliminare ale scrutinului.

"Putem privi rezultatele PAS ca pe un pahar cu apă pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Dacă le comparăm cu alegerile locale - da, dar dacă le comparăm cu alegerile parlamentare, inclusiv din punct de vedere al numărului de voturi exprimate pe plan intern, vedem un declin puternic", a declarat el în cadrul emisiunii "Новая неделя cu Anatolie Golea" de la TV8.

Potrivit lui Andrievschi, în pofida faptului că PAS a cîștigat în majoritatea raioanelor, nu a reușit să obțină o majoritate solidă în consiliile locale. Acum partidul de guvernămînt, potrivit analistului politic, se confruntă cu sarcina de a se înțelege cu cei pe care anterior îi ignora.

"În 19 raioane, PAS a obținut mai mult decît ceilalți, dar nu are majoritatea. Nu știm cum va evolua situația acum și nici ce înțelegeri vor exista. PAS va trebui să ajungă la un acord cu cei pe care anterior nu îi recunoștea și nu vroia să stea la aceeași masă", a declarat Andrievschi.


Potrivit analistului politic, succesul acestor înțelegeri va fi un factor pozitiv pentru PAS, de altfel riscă să piardă toate raioanele și să ajungă în opoziție.

În urma celor două tururi ale alegerilor locale, PAS a obținut cel mai mare număr de primării din țară. Candidații din partea partidului de guvernămînt au câștigat în 291 de localități. Cu toate acestea, PAS nu a reușit să obțină o majoritate solidă în niciunul dintre raioane, deși a ieșit pe primul loc în multe dintre ele la alegerile pentru consiliile locale.

5
3
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?