X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Andrei Popov: Cetățeanul trebuie să fie inițiatorul schimbărilor

6 ian. 2020,, 15:31   Politică
3953 1

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, diplomatul moldovean Andrei Popov a menționat că anume cetățenii ar trebui să devină inițiatorii schimbărilor din țară.

„Neîncrederea în forțele cetățenilor, incapacitatea de a pune sub semnul întrebării competența autorităților - aceasta este trăsătura noastră caracteristică, rădăcinile căreia sînt așezate și cultivate, din păcate, încă la școală. Aș dori să dau învățătorilor, profesorilor și mentorilor care ne ascultă un sfat: nu încercați să ticsiți toată lumea într-un cadru unic, încetați idealizarea învățăturii mecanice, respectați personalitatea, încurajați capacitatea elevilor de a gîndi, de a greși, de a-și asuma riscurile, de a nu fi de acord! Nu-i pedepsiți pentru asta, pentru că învață anume la școală”, a menționat Popov pentru europalibera.org, relatează point.md.

Potrivit diplomatului, este necesar să ne gîndim serios cum să schimbăm societatea Moldovei.

„Văd că mizeria și sărăcia din ce în ce mai mare duc la faptul că mulți profesori care fac ore suplimentare cu elevii pornesc adesea de la faptul că părinții sînt capabili să plătească pentru aceste ore, sau nu? Și în final adesea se dovedește că un elev bun, pentru care părintele nu poate plăti, este pedepsit. Și el vede că un elev mai slab dintr-o familie mai bogată se află într-o poziție privilegiată. Iar copilul dezvoltă o anumită matrice de gîndire - adică totul se cumpără, totul se vinde, că oamenii nu sînt apreciați după merite.

Și dorul de „tatăl poporului”, care știe totul, face parte din matricea gîndirii pe care noi toți - jurnaliștii, profesorii, politicienii și activiștii civici - sîntem obligați să o schimbăm”, a adăugat Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?