Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Adresele unor secţii de votare din diasporă vor fi schimbate

7 noi. 2020,, 15:30   Politică
5162 1

Adresele unor secții de votare din Italia, Germania sau Franța, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din data de 15 noiembrie, vor fi schimbate.

Şi asta pentru că au fost identificate spaţii mai mari. Anunţul a fost făcut de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Acesta nu ne-a putut spune însă exact oraşele şi noile adrese, dar a menţionat că detaliile ar urma să fie prezentate în curînd, scrie publika.md.

DORIN CIMIL, președintele CEC:"Au fost evidențiate alte locații pentru unele birouri electorale ale secțiilor de votare care vor permite procesarea mai rapidă a buletinelor de vot în sensul în care vor fi spații mai mari pentru a cuprinde un număr mai mare de alegători. Cît privește alte restricții de interdicție totală privind organizarea votului, în acest moment nu există."

Pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost deschise 139 de secții de votare în străinătate. În primul tur, în diaspora au votat peste 149 de mii de alegători. Pentru al doilea tur, CEC a decis tipărirea a peste 671 de mii de buletine de vot, destinate secțiilor de votare de peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?