TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zinaida Greceanîi: Cetățenii așteaptă îmbunătățirea calității vieții acum și nu peste 5-10 ani

Zinaida Greceanîi: Cetățenii așteaptă îmbunătățirea calității vieții acum și nu peste 5-10 ani

Toate acțiunile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în 2020, la fel ca mai înainte, vor fi orientate, în primul rînd, spre majorarea bunăstării cetățenilor deoarece cetățenii așteaptă îmbunătățirea calității vieții acum și nu peste 5-10 ani.

Despre aceasta a declarat președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul întrevederii cu jurnaliștii, la care le-a vorbit despre principalele priorități ale PSRM și ale fracțiunii sale parlamentare pentru 2020, transmite Noi.md.


Președintele PSRM a amintit că principalele priorități pentru 2020 ale Partidului Socialiștilor - cea mai mare și cea mai responsabilă formațiune politică din țară, care și-a asumat responsabilitatea pentru guvernare – au fost stabilite de Consiliul Republican la 14 ianuarie.

“La baza elaborării acestor principii a stat bunăstarea cetățenilor și responsabilitatea față de țară. Și noi trebuie să înțelegem că cetățenii așteaptă îmbunătățirea calității vieții acum și nu peste 5-10 ani”, a declarat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, ea a remarcat că PSRM nu-și schimbă în fiecare an prioritățile sale, acestea sînt constante și sînt definite și în Programul Partidului Socialiștilor cu care PSRM a mers și la alegerile parlamentare.

Președintele PSRM a menționat cele opt priorități principale ale Partidului Socialiștilor pentru 2020:
1. Consolidarea statalității Republicii Moldova.
2. Garantarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova.
3. Economie dezvoltată și echitate socială.
4. Medicină și educație de calitate.
5. Dezvoltarea regiunilor.
6. Pacea interetnică.
7. Protejarea Ortodoxiei și a valorilor familiei.
8. Politică externă echilibrată.

Totodată, Zinaida Greceanîi a anunțat că PSRM va susține proiectele naționale lansate recent de către șeful statului, Igor Dodon, care au menirea să creeze condiții mai bune pentru cetățenii din toată țara.

“Fiecare om trebuie să aibă acces la apă de calitate, drumuri bune, să aibă localități curate, fără gunoi și bine iluminate, dar și toate satele să fie conectate la conducta de gaz natural”, a spus președintele PSRM.

Ea a menționat că socialiștii vor acorda în continuare o atenție sporită protecției sociale, urmînd să fie examinate inițiative de majorare a salariilor și a pensiilor.

“Chiar astăzi Guvernul va aproba majorarea cu 10 la sută a salariilor angajaților în sistemul medical”, a anunțat Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, PSRM va munci în continuare, împreună cu președintele țării și Guvernul, pentru a dinamiza dezvoltarea economiei, atragerea investițiilor, crearea noilor locuri de muncă. PSRM va implica în această muncă fracțiunea parlamentară, Guvernul, conducerea raioanelor, primarii localităților.

“Vom menține dialogul eficient între cele trei ramuri ale puterii – Președinție, Parlament, Guvern”, a remarcat președintele PSRM.

Partidul Socialiștilor va antrena în acest proces și societatea civilă, lansînd un proces de comunicare transparentă.

“PSRM va face tot posibilul pentru a evita crize politice și declanșarea alegerilor anticipate”, a precizat Zinaida Greceanîi.

Ea a anunțat că la nivel parlamentar va fi continuat dialogul echilibrat cu vecinii și cu partenerii strategici.

“Vom urmări cu atenție și vom contribui la realizarea reformelor pe toate segmentele – justiție, medicină, educație”, a subliniat președintele PSRM.
Totodată, ea a anunțat că PSRM este hotărît să participe activ atît în competiția din circumscripția 38, Hîncești, cît și în alegerile prezidențiale.

Zinaida Greceanîi a spus că PSRM va avea întrevederi cu jurnaliștii în fiecare săptămînă. Agenda temelor pentru ieșirile la presă va fi făcută de cetățeni, reieșind din necesitățile lor, dar și soluțiile pe care le pregătesc socialiștii. La aceste întrevederi vor participa atît deputații din Parlament, cît și consilierii locali și primarii aleși din partea PSRM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load