Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Zeci de miniștri străini, așteptați la Chișinău. Pentru ce eveniment vor veni

11 iun. 12:34   Politică
3601 1

Peste 40 de miniștri de Externe ar urma să vină în Republica Moldova, în mai 2026. Oficialii se vor reuni la Sesiunea Ministerială Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Se va întîmpla după ce, în perioada noiembrie 2025 – mai 2026, țara noastră va prelua președinția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Autoritățile urmează să instituie un grup de lucru, care va identifica data și locația potrivită pentru organizarea în Republica Moldova a reuniunii, va coordona și va elabora planul de acțiuni privind organizarea și desfășurarea acestei sesiuni, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Președinția Consiliului Ministerial al Consiliului Europei este deținută de statele membre pentru un mandat de șase luni, pe rînd, în ordine alfabetică și se transmite de la stat la stat la jumătatea lunii mai sau mijlocul lunii noiembrie, potrivit diplomației de la Chișinău.

Comitetul de Miniștri este organul decizional al Consiliului Europei și cuprinde miniștrii de externe ai celor 46 de state membre sau reprezentanții diplomatici permanenți ai acestora la Strasbourg.

6
4
1
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?