Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Zaharov: Moldova, dispusă să colaboreze cu autoritățile spaniole pentru organizarea următorului Summit

3 iun. 2023,, 12:01   Politică
3360 0

Republica Moldova este dispusă să coopereze, sub orice formă, cu autoritățile spaniole, în vederea organizării celei de-a treia ediții a Summitului Comunității Politice Europene, a declarat consilierul pe comunicare la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Igor Zaharov, la emisiunea „Paralela 47” de la postul de radio.

Unul dintre subiectele pe care Republica Moldova vrea ca să fie inclus în agenda discuțiilor este extinderea Uniunii Europene, a specificat Igor Zaharov.

„Ne așteptăm că noi vom participa la lucrările summitului din octombrie la Granada. În acest sens cooperăm cu autoritățile spaniole de a vedea care sînt problemele abordate la Granada si care va fi contribuția Republicii Moldova pentru acest summit. Noi ne dorim ca una din problemele abordate să fie extinderea Uniunii Europene, în special că în toamnă ne așteptăm și la o decizie a Uniunii Europene, în ceea ce privește recomandarea deschiderilor negocierilor de aderare”, a spus Igor Zaharov, transmite radiomoldova.

Igor Zaharov a subliniat că Summiturile Comunității Politice Europe se desfășoară de două ori pe an - o dată într-o țară membră a UE, ulterior într-o țară non-membră. Republica Moldova a fost prima țară non membră, care a organizat summitul CPE,

Următoarele țări gazde ale evenimentului sînt Spania și Regatul Unit. Prima ediție a avut loc în Cehia.


3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?