Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vitalii Ignatiev, cercetat penal pentru atentare la unitatea teritorială a Ucrainei

9 ian. 18:15   Politică
3747 0

Așa-zisul „Ministru de Externe” din regiunea transnistreană, Vitalii Ignatiev, este suspectat de colaborare și atentat la unitatea teritorială a Ucrainei.

Ignatiev este citat la Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru „a primi o notificare scrisă privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni”. Informațiile respective au fost publicate în ziarul guvernamental ucrainean pe 9 ianuarie.

Vitalii Ignatiev este suspectat de încălcarea articolului 110 din Codul Penal al Ucrainei – „atentare la unitatea teritorială și imunitate” – care presupune „apeluri publice la schimbarea granițelor Ucrainei”. Ignatiev este, de asemenea, suspectat de încălcarea articolului 111-1 partea 6: „desfășurarea de activități de informare în cooperare cu statul agresor (Federația Rusă – n. r.)”.

Conform Codului de procedură penală al Ucrainei, în cazul neprezentării la organul de drept, bănuitul riscă o amendă. Iar eschivarea de la prexentare este „un motiv pentru o anchetă specială înainte de proces”.

Vitalii Ignatiev este originar din Ucraina și deține și cetățenia acestei țări. Din 2012 pînă în 2015 a fost membru al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegației transnistrene. Începînd cu 2016, este șeful instituției care se ocupă de politica externă a regiunii transnistrene.

13
1
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?