Vitalie Gămurari, despre vizita la Chișinău a reprezentanților UE, SUA și Rusiei

Vitalie Gămurari, despre vizita la Chișinău a reprezentanților UE, SUA și Rusiei

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat (PD), Vitalie Gămurari, nu cunoaște dacă au venit solicitări pentru întrevederi cu conducerea formațiuni din partea comisarului european pentru extindere, Johannes Hahn, reprezentantului Departamentului de Stat american, Brad Freden, și vicepremierului rus Dmitri Kozak.

Totuși, Gămurari afirmă că, de regulă, politicieni de asemenea rang solicită întrevederi cu liderii principalelor partide politice.

„Eu nu cunosc dacă au parvenit solicitări pentru întrevederi din partea celor trei înalți reprezentanți ai UE, SUA și Rusiei. Nu le cunosc agenda. Pot doar să mă expun în contextul regulilor protocolare. De regulă, în cadrul unor asemenea vizite, politicieni de asemenea rang solicită întrevederi cu liderii sau reprezentanții principalilor actori politici din țară. În cazul nostru, este vorba despre cele patru formațiuni politice ce au acces în Parlament, poate și a cincilea, pentru a cunoaște din primele surse situația reală. Totodată, în cazul unor asemenea solicitări, de regulă partidele politice principale accepta întrevederi în cadrul cărora au loc schimb de informații pe subiectele de interes comun”, a declarat Gămurari pentru Ziarul NAȚIONAL.

De menționat că PAS, PPDA și PD au avut deja întrevederi cu comisarul european pentru extindere Johannes Hahn. Deocamdată nu se cunoaște dacă cele trei formațiuni vor avea o întrevedere cu Dmitri Kozak. PAS și PPDA spun că nu au luat, deocamdată, o decizie în acest sens.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load