Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Viorel Țopa: Foarte multe beculețe s-au aprins, iar ei nu reacționează

2 aug. 2019,, 13:50   Politică
4791 0

În a 54-a zi de la învestirea noului guvern nu există niciun progres, ba chiar se întîmplă unele lucruri suspecte, concluzionează omul de afaceri Viorel Țopa după o analiză a acțiunilor întreprinse de coaliția PSRM-ACUM.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Țopa a remarcat că în rîndul susținătoilor noii guvernări au apăurt primele dezamăgiri și aceasta sînt legate inclusive numirile suspecte din ultima perioadă.

”Dacă le-aș dori răul, i-aș lăuda. Au fost trimiși în Parlament, la guvernare, cu o sarcină extrem de concretă: demontarea sistemului, destituirea și pedepsirea călăilor regimului. În sarcina dată și în așteptările populației ca sarcina dată să fie îndeplinită, nu numai că nu există niciun progres la a 54-a zi, dacă nu greșesc, azi e a 54-a zi de la învestirea noii guvernări, ba chiar sînt și unele lucruri extrem de suspecte, cum ar fi, bunăoară, promovarea persoanelor sistemului”.

„Există foarte multe semne despre faptul că guvernarea începe să se discrediteze, foarte multe beculețe s-au aprins, iar ei nu reacționează. Asta am avut în vedere că Titanicul merge sub apă. Cu fiecare oră e tot mai multă apă în interiorul Titanicului, el tot mai mult se scufundă, dar căpitanii nu reacționează”, a adăugat Țopa.

Omul de afaceri a criticat poziția blocului ACUM, care a votat pentru numirea unor candidați din sistem la Curtea Constituțională. „Anume ei, prin lipsă de experiență sau prin naivitate, sau prin altceva contribuie la înlocuirea oamenilor sistemului cu oamenii sistemului”, spune Țopa.


Businessmanul se așteptă ca decidenții politici să îndeplinească ceea pentru ce au fost trimiși la guvernare, să destituie pilonii regimului, întîi de toate. „Pentru asta nu există nicio scuză de ce ar amîna procesele; nu există nicio scuză, ei au toată puterea, au toate posibilitățile.”, a conchis Viorel Țopa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?