Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Viceprim-ministrul Serebrian: "Imaginea politică a Transnistriei se va schimba în curînd"

1 dec. 2023,, 10:30   Politică
4352 1

Potrivit lui Oleg Serebrian, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, "obiectivul nostru este reintegrarea nu doar a teritoriului regiunii transnistrene, ci și a locuitorilor acesteia".

"Reintegrarea pe etape este o tactică pe care trebuie să o urmăm..... Sînt atît de multe chestiuni care trebuie privite "la rece", inclusiv cele tehnice: problema deținuților, justiția, sistemul bancar, introducerea leului. Toate acestea vor necesita timp", a declarat Serebrian, citat de infotag.md

Potrivit lui, autoritățile moldovenești au decis să aplice o abordare etapizată, începînd cu economia.

"Prevederile DCFTA (Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) nu au avut efecte supranaturale, dar au jucat totuși pe "europenizarea" comerțului exterior al Transnistriei, 70% din care acum se realizează cu UE.

Acest factor va juca în timp și din punct de vedere politic, dar nu ne putem aștepta la efecte politice imediate. Acest lucru necesită timp. Sînt sigur că aceste întreprinderi (din regiune), care fac comerț cu UE, vor schimba în curînd imaginea politică (a regiunii) spre cea europeană. Este o chestiune de timp", a declarat oficialul la postul de televiziune Moldova 1.


Vicepremierul crede că această abordare va avea succes. El a accentuat că regiunea, care a avut o economie autonomă de facto timp de 30 de ani, ar trebui acum să treacă în cîmpul juridic moldovenesc și să o facă "într-un mod accelerat".

6
2
0
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?