Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Vasile Tarlev: ”Astăzi R.Moldova are unica șansă de a construi puntea între est și vest”

2 mai. 17:00   Politică
3257 1

Astăzi Republica Moldova are unica șansă de a construi puntea între est și vest.

Declarația a fost făcute de cel mai longeviv premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

”Țara noastră cu condiții ideale de dezvoltare, avînd o populație bine pregătită, atractivă geografic a ajuns în toată lumea să ne rîdă lumea că sîntem cerșetori, că sîntem cei mai săraci, nu știu cum dumneavoastră dar eu mă simt tare prost cu această ștampilă. Noi nu am meritat acest lucru. Dacă or ieși părinții noștri, buneii din morminte și or vedea cum noi sîntem frumoși, bine pregătiți și sîntem cu capul în jos și ne fac toți proști sau săraci, mie îmi pară că ei o să înceapă să plînge cu lacrimi de sînge.

În opinia mea este necesar de a face unele reforme atractive pentru țară și în primul rînd de a pune în capul mesei economia națională și atunci Republica Moldova are sorți de izbîndă.

Astăzi Republica Moldova are unica șansă de a construi puntea între est și vest”, a declarat Tarlev.


Totodată, acesta a menționat că viitorul președinte al Republicii Moldova ar trebui să fie un economist foarte bun.

”Cea mai bună soluție este de a fi găsită o candidatură unică din partea opoziție, nu zeci sau sute de candidați ca spoileri care mai trag voturi, dar să fie două forțe cum este în SUA de exemplu. Ideal ar fi și pentru noi să fie la fel.

În opinia mea situația care s-a creat în Moldova în primul rînd în domeniul economic, social este necesar să vină un profesionist din domeniul economic. Economiști, pragmatici, specialiști buni în domeniu sînt mulți, eu nu sînt unicul și nu sînt cel mai puternic. Eu consider că acum trebuie să vină un gospodar care are experiență de management de dezvoltare a țării, în primul rînd, de dezvoltare din punct de vedere economic”, a precizat fostul prim-ministru.

De menționat că în cadrul aceluiași înterviu, Vasile Tarlev, nu a exclus posibilitatea de a candida la funcția de șef al statului la alegerile prezidențiale din această toamnă.

87
2
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?