Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vadim Krasnoselski: "Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul"

6 mar. 19:45   Politică
3320 0

Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul și consideră zadarnice încercările de a înlocui formatul "5+2" privind reglementarea transnistreană, care este superior, în ceea ce privește funcționalitatea și eficiența, altor platforme de negocieri.

Despre acest lucru a declarat așa-zisul președinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Vadim Krasnoselski a remarcat complexitatea realităților actuale, lipsa de stabilitate și perspectivele neclare de dezvoltare. Potrivit lui, procesul de negocieri stagnează, iar formatul 5+2 este inactiv.

Dificultățile suplimentare au legătură cu situația geopolitică din regiunea transnistreană.

Liderul autoproclamatei RMN a subliniat că, din punct de vedere istoric, formatul "5+2" este superior, în ceea ce privește funcționalitatea și eficiența, față de alte platforme de negocieri și că încercările de a-l înlocui sînt zadarnice.

Vadim Krasnoselski a presupus că Chișinăul va continua să stagneze procesul de negocieri și să împiedice activitatea formatului "5+2", deoarece, mai devreme sau mai tîrziu, va trebui să răspundă pe această platformă cum au fost îndeplinite acordurile existente - acorduri care au fost semnate și, după cum consideră Tiraspolul, au fost încălcate de partea moldovenească.

Vadim Krasnoselski a reamintit că, din punct de vedere juridic, formatul de negocieri 5+2 este în vigoare.

Despre importanța formatului 5+2 a vorbit și Oleg Vasnețov.

Participanții la întrvedere au abordat, de asemenea, subiectul vizitei de săptămîna viitoare în Moldova a reprezentantului special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting, și, ulterior, a președintelui în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, ministrul de externe al Moltei, Jan Borg.

Oleg Vasnețov consideră că acesta este un semn bun, care indică dorința conducerii OSCE de a relansa procesul de negocieri. Vadim Krasnoselski a subliniat că partea transnistreană este pregătită pentru dialog.

11
0
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?