X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vadim Krasnoselski: "Pacea în regiune este sarcina numărul unu"

18 iul. 2023,, 17:00   Politică
2726 0

Tiraspolul este gata să continue procesul de negocieri cu Chișinăul privind reglementarea transnistreană și consideră că păstrarea păcii în întregul spațiu regional în condițiile geopolitice dificile de astăzi este sarcina numărul unu.

Acest lucru a fost declarat de președintele regiunii nerecunoscute RMN, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeikis.

Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, părțile au discutat despre următoarele subiecte: necesitatea continuării procesului de negocieri între Chișinău și Tiraspol, măsurile întreprinse pentru revigorarea formatului încă viabil și actual 5+2, implementarea practică a activității grupurilor specializate de experți (de lucru).

Vorbind despre dialogul la nivel de negociatori, Vadim Krasnoselski a menționat că este necesar să se renunțe la practica de a organiza reuniuni de dragul reuniunilor. El a spus că dialogul dintre reprezentanții politici ar trebui să fie funcțional. Printre aspectele mai concrete abordate de interlocutori s-au numărat situația cu interdicția Republicii Moldova de a importa în regiunea transnistreană componente pentru un computer tomograf, problemele legate de eliberarea plăcuțelor de înmatriculare neutre și alte chestiuni care sînt de actualitate de ani de zile.

Șeful regiunii transnistrene nerecunoscute a declarat că Tiraspolul și-a îndeplinit toate angajamentele asumate în cadrul acordurilor încheiate în faza activă a negocierilor.


Vadim Krasnoselski a lăudat eforturile Chișinăului și Tiraspolului pentru pace, calificînd menținerea păcii în întreaga regiune drept sarcina numărul unu în actualele circumstanțe geopolitice complicate.

În acest context, Yanis Mazeikis a subliniat că Uniunea Europeană, a cărei creare a fost determinată de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost orientată spre asigurarea păcii și securității de-a lungul istoriei sale.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?