Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un fost primar ar putea încasa 200 de mii de lei din contul statului drept prejudiciu

13 apr. 2023,, 15:45   Politică
4237 0

Statul îi va plăti fostului primar de Șoldănești, Ion Cuculescu, 200 de mii de lei prejudicii morale, după ce, în anul 2021, a fost achitat într-un dosar penal deschis de procurori pe numele său.

Hotărîrea a fost pronunțată de judecătorul Ciprian Valah, care a admis parțial cererea lui Cuculescu. Astfel, pe lîngă prejudiciile morale, instanța de fond a decis că ex-edilului îi vor fi achitate cheltuielile pentru asistența juridică, în sumă de 30 de mii de lei. Hotărîrea este cu drept de apel, scrie Anticorupție.

Ion Cuculescu s-a adresat în instanță în septembrie 2022, solicitînd un prejudiciu moral de 1 milion de lei pentru faptul că în 2016 a fost învinuit pe nedrept, considerînd că pe numele lui a fost fabricat un dosar politic.

Primarul a fost reținut de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu procurorii Anticorupție, fiind suspectat că ar fi furat și vîndut o parte din lotul de foi de ardezie oferit de autorități pentru sinistrații din oraș care au avut de suferit în urma unor calamități naturale. După 72 de ore, examinînd demersul procurorilor privind arestarea acestuia pe un termen de 30 de zile, Judecătoria Buiucani a decis ca Ion Cuculescu va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Cuculescu a pledat nevinovat, însă dosarul intentat împotriva sa a ajuns totuși în judecată.

Ion Cuculescu s-a plîns instanței că, în campania electorală din anul 2019, în care a candidat tot pentru funcția de primar, a fost denigrat și declarat infractor, iar imaginea sa a avut de suferit, ceea ce inevitabil nu i-a permis să cîștige scrutinul electoral.


În acest sens, el a cerut achitarea unui prejudiciu moral în mărime de 200 de mii de lei, solicitare care a fost satisfăcută de instanță. Hotărîrea este cu drept de apel.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?