Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Un angajat al Ambasadei Rusiei, declarat persoana non-grata și expulzat din Moldova

31 oct. 2022,, 18:02   Politică
3456 1

În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării.

În această dimineață, o rachetă doborîtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Nu sînt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?