X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

România a expulzat un diplomat rus. Reacția Federației Ruse

24 mai. 16:18   Externe
9668 0

Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei de la București și susține că „va da un răspuns adecvat”, relatează agenția de presă rusă TASS.

MAE a declarat vineri persona non grata un diplomat de la Ambasada Rusiei de la București, „pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

În replică, Ministerul rus de Externe a transmis că „Rusia va da un răspuns adecvat”. Anterior, însărcinatul cu afaceri al Rusiei în România a fost convocat la Ministerul de Externe al României, unde i-a fost comunicată decizia de declarare a diplomatului rus persona non grata.

Decizia MAE vine în contextul în care un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinînd NATO amplasate lîngă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începînd cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinînd NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectînd informaţii cu caracter militar şi efectuînd fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, a transmis DIICOT, printr-un comunicat de presă.

7
1
0
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?