Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ulianovschi a participat la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS

7 feb. 2019,, 20:28   Politică
2578 1

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, care a avut loc la 6 februarie curent, la Washington, și a fost găzduită de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

În discursul său din cadrul reuniunii, Tudor Ulianovschi a apreciat progresele înregistrate de Coaliția Globală în eliberarea teritoriilor afectate de ISIS, precum și a comunicat disponibilitatea Republicii Moldova de a examina posibilitățile de cooperare la nivel global în eforturile de combatere a terorismului.

Prezent la eveniment, președintele SUA, Donald J. Trump, a subliniat importanța asigurării continuității eforturilor de combatere definitivă a organizației teroriste Statul Islamic.

În cadrul evenimentului au fost abordate realizările Coaliției Globale în Siria și Irak din ultimii patru ani, fiind stabilite noi obiective de cooperare la nivel global pentru a preveni resurgenţa grupării teroriste, inclusiv în zonele recent eliberate de sub controlul ISIS. Totodată, au fost discutate modalități în care statele partenere ar putea contribui la eforturile de acordare a asistenței pentru stabilizare şi securitatea regiunilor ce au avut de suferit în urma prezenței ISIS.

Coaliția Globală pentru combaterea grupării teroriste Statul Islamic a fost creată la inițiativa SUA în septembrie 2014. Scopul principal al Coaliției constă în distrugerea Statutului Islamic și a organizațiilor teroriste afiliate. La etapa actuală, printre membrii Coaliției se numără 74 de state și cinci organizații internaționale.


Ministrul Tudor Ulianovschi întreprinde o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lîngă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, mai include o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?