Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

UE va transfera 135 de milioane de euro R. Moldova și Ucrainei

17 aug. 2023,, 07:45   Politică
2998 0

135 de milioane de euro, planificate inițial de UE pentru programele cu Rusia și Belarus vor fi transferate pentru a consolida cooperarea cu Republica Moldova și Ucraina.

Comisia Europeană a decis să transfere banii din Instrumentul de vecinătate, dezvoltare și cooperare internațională, planificat inițial pentru programele Interreg NEXT 2021-2027 cu Rusia și Belarus.

„Mă bucur că fondurile pe care le-am planificat inițial pentru această cooperare vor beneficia acum programele UE cu Ucraina și Moldova. Acest lucru va contribui la consolidarea colaborării dintre regiunile UE și partenerii ucraineni și moldoveni”,a declarat comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira.

Potrivit Comisiei Europene, această finanțare va sprijini programele Solidarity Lanes („Căi de solidaritate”), și dezvoltarea legăturilor transfrontaliere de transport, servicii medicale, proiecte din domeniul educație și cercetare, scheme de incluziune socială, precum și consolidarea capacităților instituționale a autorităților publice ucrainene și moldovenești.

În martie 2022, Comisia suspendase inițial cooperarea cu Rusia și aliatul său Belarus în cadrul programelor Interreg. Acest lucru a condus la redistribuirea a 26 de milioane de euro pentru a sprijini programele de cooperare cu Ucraina și Moldova. Această decizie ajută la redistribuirea fondurile rămase din perioada 2021-2027 în același mod.


Comisia a decis, de asemenea, că Finlanda, Estonia, Letonia și Polonia, care trebuiau să participe la programe de cooperare cu Rusia și Belarus pot participa la alte programe Interreg existente.

8
0
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?