Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

UE va continua să ofere Republicii Moldova toată asistența necesară

28 mar. 2023,, 22:15   Politică
2089 0

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întîlnit cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Agenda europeană a țării noastre, construirea unui stat rezilient, cu instituții independente, economie performantă și cu o societate prosperă au fost principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în țara noastră, transmite moldpres cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Ne ciocnim cu o serie de crize provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, iar sprijinul prietenilor și partenerilor noștri europeni este primordial pentru a reuși să gestionăm mai bine consecințele economice și sociale ale acestora. sîntem ferm angajați în procesul de implementare a reformelor pentru a aduce Europa acasă și pentru aderarea la Uniunea Europeană pînă în anul 2030. Între timp, continuăm să asigurăm pacea și securitatea, să creștem economia și să dezvoltăm un serviciu public eficient și aproape de cetățeni”, a declarat premierul Dorin Recean în cadrul întrevederii.

Șeful Guvernului a vorbit și despre prioritățile Executivului, inclusiv despre agenda europeană, realizarea recomandărilor Comisiei Europene, reforma justiției, îmbunătățirea mediului de afaceri și combaterea corupției.

„Ne ambiționăm să facem acest lucru, nu pentru că așa ne solicită instituțiile europene, dar pentru că cetățenii noștri sînt europeni și își doresc să construiască Europa acasă. Bineînțeles, contăm pe sprijinul partenerilor externi pentru a fortifica statul de drept și pentru a moderniza agricultura, a crește productivitatea și a atrage investiții”, a evidențiat prim-ministrul Dorin Recean.


Președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat progresele înregistrate de Republica Moldova și necesitatea de a continua reformele inițiate.

„Apreciem modul în care Republica Moldova avansează pe agenda europeană și vom continua să oferim toată asistența necesară pentru a vedea cît mai curînd realizări tangibile în beneficiul cetățenilor din țara dumneavoastră”, a subliniat oficialul european.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit cu președintele Consiliului European, Charles Michel, despre cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura pe 1 iunie, în R. Moldova.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?