Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Tudor Ulianovschi: Moldova trebuie să colaboreze atît cu Estul, cît și cu Vestul

22 iun. 07:13   Politică
3446 0

Tudor Ulianovschi, fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a declarat recent în cadrul podcastului „Bandstage” că Republica Moldova trebuie să colaboreze atît cu Estul, cît și cu Vestul, subliniind importanța unei abordări echilibrate în politica externă a R. Moldova, transmite Noi.md

În contextul alegerilor, Ulianovschi a criticat tendințele de polarizare și divizare a societății moldovenești pe linii Est-Vest, considerîndu-le dăunătoare pentru dezvoltarea țării.

"Pe noi încearcă acum, în contextul alegerilor, să ne introducă într-un clivaj - Est-Vest, ori noi sîntem cu estul, ori noi sîntem cu vestul. Noi trebuie să fim pentru R. Moldova, negociind și cu estul, și cu vestul și să încercăm să obținem cît mai multe avantaje pentru noi", a spus Ulianovschi.

El a subliniat că slăbiciunea Republicii Moldova rezultă din dependența excesivă de indicațiile externe și lipsa inițiativei interne.

"Cu cît mai slabi sîntem noi, dar noi sîntem slabi de ce? Fiindcă ascultăm indicațiile și executăm indicațiile din afara hotarelor țării și noi așteptăm, ca în bancul acela: "Божинка поможет". Dar, Dumnezeu ajută atunci cînd tu depui un efort. Tu trebuie să depui primul efort, după asta vin și toți partenerii de dezvoltare."


Ulianovschi a făcut un apel pentru a asigura dezvoltarea și prosperitatea Republicii Moldova, subliniind importanța inițiativei și negocierii independente atît cu partenerii din Est, cît și cu cei din Vest.

28
14
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?