X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

"Surprize" în ziua scrutinului. Au venit să voteze, dar au găsit uşa secţiei închisă

5 noi. 2023,, 13:57   Politică
2320 0

Au venit să voteze, dar au găsit uşa secţiei închisă. În această situaţie s-au pomenit mai mulţi locuitori din sectorul Centru al Chişinăului, care au aflat, abia în această dimineaţă, că vor trebui să meargă la o altă adresă. Într-un alt caz, în acelaşi sector, cîţiva cetăţeni au aşteptat minute bune pînă a li s-a permis să voteze.

Oamenii au aşteptat aproximativ 15 minute, timp în care membrii secţiei au terminat toate formalităţile şi le-au permis să voteze, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Alţi locuitori din sectorul Centru al Chişinăului au găsit uşa secţiei de votare închisă.

NICOLAE BOICO, jurnalist TVR MOLDOVA: Abia în jurul orei opt, pe poarta instituţiei de învăţămînt unde decenii la rînd se organizau alegeri a apărut înştiinţarea precum că secţia de votare şi-a schimbat adresa. Aşa că zeci de oameni care au venit de dimineaţă să-şi exercite dreptul constituţional au fost nevoiţi să facă cale întoarsă.

"Stimaţi alegători ai fostului BESV din incinta şcolii auxiliare numărul 7. Vă invităm la vot în incinta CCC Floarea soarelui, strada Alexei Mateevici. Lumea nu ştie unde e Mateevici 21 şi pentru asta nu o să poată să voteze. Asta e încălcare." "La ora opt, aproape de opt nu erau puse niciun anunţ acolo. Nu era. Un ceas de vreme. Un ceas am umblat ca să caut" "Trebuia să anunţe din timp. Sigur nu este normal. Persoanele vîrstince şi cu dizabilităţi, eu sînt ferm convinsă că ei nu vor avea acees astăzi."


ALINA IORDACHI-URECHE, preşedinte, secţie de votare: Noi am pus anunţ încă de ieri, dar din cauza timpului nefavorabil care a fost pe parcursul nopţii cred că nu a mai rămas. Astăzi de dimineaţă cînd unii alegători au fost şi nu este anunţ, anunţuri nu au fost sau au fost rupte, noi la orele şapte şi 40, primul alegător care a venit de acolo ne-a dat semnal, şi noi am fost, şi am mai pus o dată.

În municipiul Chișinău au fost deschise 305 sectii de votare. În cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului s-au înscris 27 de candidați.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?