Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acuzații de corupere a alegătorilor cu cîte un colac într-un sat din raionul Sîngerei

5 noi. 2023,, 13:30   Politică
2366 0

Potrivit autorului unui video publicat pe rețelele de socializare, susținători ai unuia dintre candidații la funcția de primar în satul Pepeni, raionul Sîngerei ar împărți colaci cu scopul de a corupe alegătorii.

Ofițerul care a documentat cazul spune însă că împărțirea colacilor nu ar avea vreo legătură cu alegerile, acțiunea fiind realizată cu scopul de a fi pomenită o răposată, transmite Noi.md cu referire la ZDG.

„Corupție electorală pentru un candidat electoral. Azi au adus colaci în magazin. O familie, care este susținătoarea unui candidat electoral, a adus colaci și, în ziua alegerilor, dau cîte un colac gratis alegătorilor, ceea ce mi se pare o încălcare gravă a Codului Electoral. La Pepeni, la distanța de 50 de metri de secția de votare”, spune Oleg Cernei, autorul unui video publicat pe rețele de socializare.

Cernei spune că cei cărora le aparține inițiativa de a împărți colaci sînt susținători ai candidatului PAS la funcția de primar în Pepeni, Oleg Rotaru.

Oleg Rotaru, candidatul căruia îi sînt aduse acuzațiile, susține însă că cei care împart colacii nu ar avea nicio legătură cu el și că gestul ar fi făcut cu scopul de pomenire a părinților.


„Din surse, am aflat și eu că un cetățean face praznic părinților și a dat la magazin niște colaci de sufletul lor. Asta a fost și ieri făcut, și azi, și toată săptămîna viitoare. Acuzațiile sînt aduse de un om bolnăvicios de putere. Eu, în primul rînd, nici nu am știut, iar acolo, la magazin, e ruda lui. Asta e o prostie, o aberație. Eu n-am ce spune. Ce explicații pot aduce, dacă nici măcar nu știam despre faptul că se împart colaci?”, a precizat Rotaru.

Vladislav Railean, cel care a procurat colacii, spune că nici măcar nu cunoaște cine sînt candidații la funcția de primar în satul Pepeni, întrucît e plecat peste hotare de 20 de ani.

„Eu nu am fost în țară 20 de ani și nici nu știu cine sînt candidați. Nu pot face praznic de pomenire și am decis să dau cîte un colac de sufletul părinților”, spune Railean.

0
3
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?