Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: „Datorită vizitelor partenerilor externi, Moldova și- a creat umbrela de securitate”

14 mar. 2023,, 15:03   Politică
1852 0

Fostul prim-ministrul al Republicii Moldova, Ion Sturza, a declarat că vizitele oficialilor străini organizate de autoritatie de la Chișinău au permis țării noastre să își creeze o „umbrala de securitate”.

Mai mult decît atît, acesta menționează că una dintre primele decizii luate în biroul președintelui pe 24 februarie 2022, a fost că autoritățile să încerce să stîrnească cît mai multă atenție și simpatie partenerilor externi față de Republica Moldova, transmite protv.

Declarațiile au fost făcute de fostul premier în cadrul emisiunii În Profunzime.

„Îmi aduc aminte în prima zi de război. Așa s-a întîmplat că am fost în biroul președintelui, in primele ore și am văzut atmosfera, determinarea și un pic de panică. Și una dintre primele decizii care s-a luat prin consens, din discuțiile de la ora matinală din 24 februarie, a fost să încercăm să stîrnim cît mai multă simpatie și atenție și față de Republica Moldova la partenerii externi”, a spus Ion Sturza.

„Vizitele s-au materializat nu doar numai în cuvinte, dar și în anumite ajutoare destul de importante, în sectorul energetic, sănătate, alte programe de asistență. Că am trecut iarnă, pandemia, nu am avut probleme majore de securitate, inclusiv de ordin militar, asta este datorită activității internaționale. Simpatia și deschiderea care a avut-o Republica Moldova nu a avut-o nicio țară în lume”, explică fostul prim-ministru. Și chiar dacă această colaborare și susținere este o realizare extraordinară Ion Sturza spune că cetățenii noștri nu prea apreciază această realizare.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?