X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce crede Ion Sturza despre demisiile celor trei miniștri

14 iul. 2023,, 17:28   Politică
4042 1

Fostul premier Ion Sturza a venit cu o reacție după ce trei miniștri din Guvernul Recean și-au dat demisia.

Ex prim-ministrul consideră că demisia nu a fost o surpriză și că plecarea Anei Revenco de la Ministerul Afacerilor Interne este o decizie motivată politic, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„După tragicul incident de la Aeroport, urma să se întîmple. Deși pînă la ministru este o lungă linie de „comandă”, care încă stă chitic și așteaptă poate va trece. Nu am cunoscut-o personal pe doamna Revenco. Dar am apreciat faptul că în perioada cît a fost ministru, MAI a evitat scandalurile, razborcile și bîrfele majore. Probleme, greșeli? Evident! Dar la banii și salariile pe care le au cei de la Interne este încă relativ bine. Aceasta este o decizie politică”, a scris Ion Sturza, pe Facebook.

Acesta menționează că societatea și-ar dori, totuși, o analiză profesionistă a ceea ce s-a întîmplat la Aeroport, pe 30 iunie.

„Sper că va urma și una mai tehnică cu răspunsuri la întrebarea - cum a fost posibil? Deși sistemul de triere a funcționat și tipul a fost identificat ca periculos, tot ce a urmat se pare că este și rezultatul transferului AIC către Șor. Conform standardelor minime de securitate, trierea celor suspecți se face în încăperi separate, și nu la hurtă cu toți pasagerii. Iar centrul de comandă se află în proximitate, nu în subsol! Repet, societatea așteaptă o analiză profesionistă a ceea ce s-a întîmplat. Să învățăm și să nu mai repetăm. Deocamdată, asistăm la o decizie politică de onoare, care merită apreciată”, a declarat fostul premier.


Referindu-se la ceilalți doi miniștri demisionari, Ion Sturza crede că aceștia nu s-au descurcat în exercitarea funcțiilor lor:„În cazul Ministerului Educației și cel a Infrastructurii, trebuie să recunoaștem că domnii miniștri nu prea s-au descurcat. Multiple carențe și critici, comunicare deficientă”.

Menționăm că ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și-au dat demisia.

10
3
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?