COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Socialiștii oferă detalii în urma discuției purtate cu Dmitri Kozak

26 oct. 14:44   Politică
3413 3

Pornind de la informațiile apărute în presa din Federația Rusă, despre faptul că un grup de deputați socialiști a purtat discuții, la Moscova, pe subiectul asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale, PSRM vine cu următoarele precizări.

Formațiunea anunță că în aceste zile, la Moscova se află într-o vizită de lucru o delegație reprezentativă a PSRM, din care fac parte deputați și alți membri ai conducerii partidului. În cadrul acestei vizite, delegația PSRM a avut o întîlnire și cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova.

"În condițiile în care există un risc imens ca cetățenii noștri să sufere din cauza crizei energetice, pornind de la interesul suprem al Republicii Moldova, de a fi asigurată țara cu gaz natural în condiții cît mai bune pentru cetățeni și ținînd cont de faptul că reprezentanții guvernării de la Chișinău, implicați în negocierile cu Gazprom, sunt tineri și fără experiență, delegația PSRM a rugat ca Dmitri Kozak să intervină ca statul nostru să obțină un contract avantajos cu compania rusă.

La rîndul său, Dmitri Kozak a subliniat că partea rusă “nu a văzut alte argumente la partea oficială moldovenească, decît cele care pot oferi gazul natural doar la preț de piață”", se arată în nota informativă a PSRM.

Formațiunea spune că va depune în continuare efort ca relațiile între Republica Moldova și Federația Rusă să fie constructive, în urma cărora să aibă de cîștigat cetățenii ambelor state.


În ce privește scumpirea gazului importat de țara noastră, PSRM a pregătit un proiect de lege, care prevede oferirea de compensații pentru cetățeni și agenții economici, pentru a reduce impactul negativ al creșterii tarifelor.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X