X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Socialiștii au refuzat să participe la ședința de astăzi a Parlamentului

7 feb. 2019,, 12:40   Politică
3299 13

Deputații socialiști au refuzat să participe la ședința de astăzi a Parlamentului, argumentînd că majoritatea parlamentară și-a pus drept scop să adopte mai multe decizii ilegale și populiste.

Ei s-au întrebat de ce subiectele propuse astăzi în plenul Parlamentului nu au fost incluse pe agenda Legislativului în cei patru ani de mandat, dar acum cu doar două săptămîni înainte de alegeri?

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară refuzul de a participa la acest spectacol politic ordinar al guvernării falimentare. Toate legile, inclusiv cele cu caracter social, trebuie să treacă procedura de dezbateri în trei lecturi. Amintim, că în decursul ultimilor ani, Parlamentul actual a blocat sute de inițiative cu caracter social înaintate de deputații Partidului Socialiștilor, cît și de președintele Igor Dodon”, se arată într-o declarație a PSRM

Totodată, aceștia au criticat numirea lui Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturi.

„Considerăm că este categoric inacceptabilă numirea politicianului ratat Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturi”.


Potrivit PSRM, componența actuală a Parlamentului este direct responsabilă pentru haosul și degradarea din țară, pentru ruperea relațiilor cu partenerul strategic– Federația Rusă, pentru falimentarea întreprinderilor și plecarea în masă a populației din țară.

„Acești deputați trebuie să plece la coșul de gunoi al istoriei. Toate legile necesare țării și societății trebuie adoptate de noul parlament, format după alegerile din 24 februarie 2019”, se mai arată în declarația PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?