Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a discutat cu președinta Seimas-ului Lituaniei

28 mai. 20:15   Politică
2314 0

În cadrul vizitei la Vilnius, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu președinta Seimas-ului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen, comunică moldpres cu referire la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Oficialii au discutat despre agenda de reforme pe care o implementează autoritățile de la Chișinău pentru a moderniza Republica Moldova, progresul în domeniul integrării europene, precum și pașii pe care îi întreprindem pentru a depăși provocările existente.

„Am mulțumit președintei Seimas-ului și liderilor Comitetelor parlamentare pentru că susțin Republica Moldova în procesul de începere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Președinta Seimas-ului Lituaniei, a salutat progresele obținute de către Republica Moldova și a reiterat sprijinul Lituaniei pentru parcursul european al țării noastre.

Prezenți la întîlnire, președinții Comitetelor parlamentare pentru afaceri externe și economie, Žygimantas Pavilionis și Kazys Starkevičius, au menționat că sînt disponibili să colaboreze pe cît se poate de intens cu legislativul de la Chișinău.


„Mă bucură faptul că, parlamentul Republicii Moldova are o bună cooperare cu legislativul lituanian și organizează reuniuni regulate la Vilnius și Chișinău. Diplomația parlamentară activă are un rol important în promovarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Lituania”, a declarat oficialul moldovean.

2
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?