X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

China și Noua Zeelandă, cooperare fructuoasă în ultimii zece ani

14 iun. 21:00   Internațional
3029 0

China și Noua Zeelandă au insistat pe respectul reciproc, incluziune, cooperare și dezvoltare comună indiferent de schimbările situației internaționale în ultimii zece ani, și au asigurat progresul parteneriatului între cele două țări, a declarat premierul Chinei, Li Qiang, în cadrul convorbirii cu omologul său, Christopher Luxon.

China dorește să amplifice amploarea comerțului și să exploreze potențialul cooperării în economia digitală, ecologică, în domeniul autoturismelor pe energii noi și al industriei creative. China salută investițiile companiilor din Noua Zeelandă, urmînd să elimine viza de intrare pentru cetățenii acesti țări, dorind de asemenea ca partea nou-zeelandeză să ofere facilități cetățenilor chinezi. Cele două țări susțin multilateralismul, comerțul liber și economia mondială deschisă și trebuie să consolideze comunicarea și coordonarea în diversele domenii, a spus Li Qiang.

La rîndul său, Christopher Luxon a confirmat că dezvoltarea economică și comercială dintre cele două țări a fost puternică în ultimii zece ani, după stabilirea parteneriatului strategic cuprinzător. Noua-Zeelandă susține politica unei singure Chine, dorind să aprofundeze cooperările în diversele domenii și să consolideze colaborarea juridică și în cadrele multilaterale precum APEC, dar și cooperarea în fața contracarării schimbărilor climatice.

Cei doi premieri au convenit să lanseze negocierile privind lista negativă de comerț de servicii. La încheierea convorbirii, au asistat la ceremonia de semnare a documentelor de cooperare bilaterală în domeniul comerțului de servicii, mediului de afaceri, exportului de produse agricole către China, tehnologiei, verificării patentelor, protecției păsărilor migratoare etc., dînd publicității declarația comună cu rezultatele convorbirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав