X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

O nouă reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova: Ce subiecte vor fi discutate

12 oct. 2023,, 11:45   Politică
2713 0

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, tulburările regionale care afectează țara noastră sînt subiectele care vor fi discutate pe 17 octombrie la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova.

Oficiali din peste 30 de state vor aborda în cadrul mai multor sesiuni tematice subiecte de interes internațional și local, a precizat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Agenda include un panel de discuții la care va participa și premierul Dorin Recean, care va avea genericul „Priorități de dezvoltare în context de criză pentru Republica Moldova”. Anterior, premierul Dorin Recean a anunțat că în cadrul acestei platforme vor fi discutate două dimensiuni: fondul pentru infrastructură, dar și crearea fondului pentru energetică regenerabilă care ne va permite să accelerăm tranziția la energia verde și asigurarea independenței energetice a țării noastre. Vor fi sesiuni de mese rotunde tematice unde se va discuta, printre altele, stimularea redresării economice, dar și toate tulburările regionale care afectează Republica Moldova”, a declarat Daniel Vodă.

Amintim că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care se desfășoară cu scopul de a mobiliza sprijin politic, tehnic și financiar al statelor dezvoltate pentru țara noastră.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Germania, în aprilie anul trecut. Cea de-a doua s-a desfășurat la București, iar ultima a avut loc în Franța, în noiembrie 2022.

5
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?