Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 aprilie 2022 (LIVE TEXT)

4 apr. 2022,, 10:00   Politică
2407 0

12:10 // Parlamentul Republicii Moldova a numit cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Aceștia sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron – desemnați la propunera fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

11:03 // Parlametul a luat o pauză de 15 min.

11:00 // Aleșii poporului numit trei membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSP și CSM propuși de partenerii de dezvoltare (Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel).

10:52 //Vladimir: Aceste trei persoane din străinătate vor fi salariate?


Stamate: Da ele vor fi salariate conform legii.Ei sînt achitați din fondurile externe, această comisie este susținută financiar de partenerii de dezvoltare. Parlamentul a votat o lege prin care se instituie o comisie de evaluare iar această lege prevede cum sînt selectați și salarizați acești mebri.

Voronin: Acum răspunsul l-ați improvizat sau el este scris undeva?

Stamate: El este scris în lege. Acesta nu est eun exercițiu simplu, acest lucru este asistat de un secretariat. Această lege a fost expertizată și de Comisia de la Veneția.

Grosu: Aici nu este loc de improvizare.

Voronin: Dar dacă această decizie va fi atacată la Curtea Constituționale cu ce ne alegem?

Stamate: Noi am văzut cum s-a desfășurat pînă acum sistemul justiției. Atunci cînd pui în sarcina unui judecător să evalueze un alt judecător calificativele sînt mereu excelent.

10:45 // Vitalie Miron a fost numit în funcția de membru la Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSP și CSM cu votul a 86 de deputați.

10:42 // Tatiana Răducanu a fost numită în funcția de membru la Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSP și CSM cu votul a 87 de deputați.

10:37 // Nadejda Hriptievschi numită drept membru al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSP și CSM cu votul a 85 de deputați.

10:36 // Tauber despre numirea unor membri ai Comisie independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de mebru în CSP și CSM: De ce este atîta grabă cu votarea acestor hotărîri?

Grosu: Lupta cu bandiții și cu hoții nu are vacanță și nu are regim special. Și noi am fot pregătiți conform procedurii declașată cu mult timp înainte în ziua de vineri. În ziua de vineri au parvenit hoții, bandiții, pușcăriabilii, fugarii, încă se bucură de libertăți, noi nu avem dreptul să amînăm măcar cu o zi, nu cu trei zile. Eu vă promit joi că ne întîlnim încă într-o ședință. Noi o să avem grijă de hoții voștri și o să le asigurăm un loc potrivit la răcoare.

10:21 // Ordinea de zi a fost aprobată cu votul a 62 de deputați.

10:19 // Parlamentul a ținut un minut de reculegere în memoria coreografului Iurii Gorșcov.

10:12 // Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

Grosu: Astăzi, 4 aprilie 2022 în R.M. a fost declarată zi de doliu național în memoria vieților nevinovate pierdute în ultimele 40 de zile în Ucraina. Imaginile care au apărut ieri în orașele Bucea, Gostomel, Irpin și altele. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean. Propun să ținem un minut de reculegere în memoria victimelor acestui război.

Bătrîncea. Ucraina și Federația rusă au un război timp de 8 ani de zile. Ne alăturăm minutului de reculegerie cu mențiunea că este pentru toate victimele din ambele țări.

10:11 // Ședința parlamentului a început cu prezența în sală a 94 de deputați.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 aprilie 2022

  1. 109Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor
  2. 110Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor
  3. 111Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?