Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Secretarul de Stat este acuzat de recunoașterea oficială a regiunii transnistrene

10 aug. 2023,, 15:05   Politică
4879 0

Secretarul de Stat Vadim Gumene este acuzat de recunoașterea oficială a regiunii transnistrene, într-un proiect de hotărîre înaintat la ședința de Guvern din 14 august.

Despre aceasta scrie liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, pe Facebook, transmite realitatea.

”Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene a înaintat premierului un document prin care practic legalizează recunoașterea oficială a termenului „Transnistria”, ceea ce este contrar Constituției Republicii Moldova și instigă la separatism. În document scrie că termenul „Transnistria” se referă la mun. Bender, localitățile Gîsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni. Voi sesiza Procuratura Generală în acest sens. Nu există niciun fel de „Transnistria”, există regiunea separatistă transnistreană sau regiunea transnistreană aflată sub ocupația Federației Ruse”, a scris Galbur.

Proiectul vizează regularizarea traficului de mărfuri şi servicii ce constituie obiectul activităţii de comerţ exterior a agenţilor economici din Transnistria, precum şi furnizarea de către aceştia a reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice.

Vadim Gumene deocamdată nu a comentat acuzațiile.


2
6
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?