Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Schimb de replici în Parlament:”Deputații care s-au vîndut trebuie să își depună mandatul”

25 mai. 2023,, 11:08   Politică
2591 1

Deputatul fracțiunii PAS din Parlamentul Republicii Moldova, Oleg Sinchevici, în cadrul ședinței legislativului de astăzi a cerut ca deputații care și-au trădat partidele să își depună mandatul de deputat.

”Încă doi deputați s-au vîndut aceasta nu ne face deloc bine, conform sondajelor parlamentul este instituția în care oamenii au cea mai mică încredere. Cetățenii care au votat pentur PSRM nu au votat pentru un partid fugar a unui cetățean fugar, deputații care s-au vîndut trebuie să își depună mandatul, asta este un lucru minim care îl pot face. Nu am auzit niciodată acuzații la adresa celor care i-au cumpărat, voi condamnați pe Ilan Șor și gruparea criminală care vă cumpără, sau vouă vă pare asta ok?”, a declarat deputatul.

La rîndul său, drept răspuns, Vlad Bătrîncea a reamintit despre inițiativa BCS prin care se cere schimbarea Constituției în care să fie rezolvată odată și pentru totdeauna problema deputaților transfugi.

”Ultimul an de zile am fost ținta mai multor atacuri, inclusiv din partea partidului de la guvernare, cît și din partea așa numitei opoziției. Vă rog să subsemnați modificarea constituției să interzicem trădarea partidelor parlamentare și traseismul politic. eu nu știu ep ce motive acest lucru nu s-a făcut, sîntem deschiși însă și voi ceid e dreapta ați trecut prin mai multe trădări. Sîntem deschiși pentru a condamna traseismul politic”, a declarat Bătrîncea.

La rîndul său, deputatul BCS, Corneliu Furculiță a îndemnat colegii din Parlament să fie intoleranți față de traseismul politic.


”Trebuie să înțelegem că fenomenul traseismului are o istorie în RM și el trebuie curmat indiferent unde deputatul pleacă. Trebuie și noi deputații să avem o atitudine corepunzătoare față de acei deputați și aș vrea ca în codul de conduită a parlamentarului de a impune chiar și sancțiuni financiare, de genul participării în anumite comisii ca acești deputați să se simtă inconfortabil în Parlament. Vă îndemnăm să fim intoleranți față de traseismul politic”, a declarat Corneliu Furculiță.

Totodată deputatul BCS a cerut introducerea pe ordinea de zi a priectului privind aprobarea decalrației privind constatarea uzurpării în stat.

”BCS propune suplinirea ordinii de zi cu proiectul privind aprobarea declarației cu privire la constatarea uzurpării statului de s uzurpării puterii de stat în Republica Moldova”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea. Situația este chiar mai grea decît în 2019, Parlamentului nu a oferit acest mandat CSE-ului și astăzi am ajuns la o situație cînd o entitate conduce instituțiile cheie în stat. Ceea ce se întîmplă azi în Rm este o încălcare flagrantă a Constituției”, a declarat deputatul.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

12
3
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?