X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

UE a prelungit cu un an roamingul gratuit pentru ucraineni

10 iul. 16:30   Externe
5330 0

Comisia Europeană a salutat cea de-a cincea prelungire cu douăsprezece luni a acordului dintre 22 operatori europeni și șapte operatori ucraineni, scopul căreia este de a ajuta refugiații din Ucraina să rămînă conectați.

Operatorii de telecomunicații din UE și Ucraina au semnat pentru prima dată, în aprilie 2022, o declarație comună privind eforturile coordonate de a asigura și stabiliza roamingul și apelurile internaționale la prețuri accesibile sau gratuite între UE și Ucraina.

Apelurile la prețuri accesibile le permit celor care caută adăpost în Europa să ajungă la familia și prietenii din Ucraina și viceversa.

În paralel, în februarie 2023, Comisia Europeană a propus ca Ucraina să se integreze în zona de roaming a UE, informează Noi.md cu referire la eurointegration.

În aprilie a aceluiași an, Comitetul de asociere UE-Ucraina a adoptat propunerea Comisiei Europene ca Ucraina să adere la normele UE privind roamingul.


Următorul pas este ca Ucraina să își alinieze pe deplin legislația la cea a UE, care este așteptată în lunile următoare, iar apoi Consiliul Uniunii Europene va evalua conformitatea legislației naționale ucrainene.

Cu condiția unei evaluări favorabile, aprobate de statele-membre, și a unei decizii finale a Comitetului de asociere UE-Ucraina, Ucraina va deveni parte a zonei de roaming a UE.

2
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав