X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Ministerul Comerţului din China: "Pornim o investigație privind "barierele comerciale" impuse de UE"

10 iul. 14:45   Externe
3128 0

Ministerul Comerţului din China a anunţat demararea unei investigaţii formale privind "barierele comerciale" impuse de Uniunea Europeană (UE) companiilor chineze.

Investigaţia, care se va întinde pînă în data de 10 ianuarie 2025 (cu posibilitatea de extindere pînă în aprilie anul viitor), se va centra pe practicile UE în investigaţiile sale privind companiile chineze, în baza „Regulamentului privind subvenţiile străine care distorsionează piaţa internă a UE” şi a normelor de implementare.

Instituţia chineză subliniază că investigaţia va analiza în detaliu impactul măsurilor UE în sectoare specifice, precum cel feroviar, al energiei fotovoltaice, energiei eoliene şi echipamentelor de inspecţie de securitate, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Autorităţile chineze vor utiliza diferite metode pentru a colecta informaţii, inclusiv sondaje, audieri publice sau inspecţii la faţa locului.

Această decizie vine ca răspuns la recenta aplicare de taxe compensatorii de către UE pentru autovehiculele electrice din China, o măsură pe care gigantul asiatic o consideră nejustificată şi protecţionistă.


Purtătorul de cuvînt al Cancelariei chineze, Mao Ning, a transmis săptămîna trecută „puternica opoziţie” a Beijingului faţă de taxele provizorii ale UE pentru autovehiculele provenite din China, care au intrat în vigoare de la 5 iulie, şi a declarat că „problemele comerciale ar trebui rezolvate prin intermediul dialogului şi al consultărilor”.

4
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав